суббота, 7 января 2012 г.

Общество У Житомирі християни почали святкувати Різдво Христове

У Житомирі християни почали святкувати Різдво Христове


У Житомирі тисячі  прихожан збираються у своїх храмах, щоб вшанувати і радіти народженню Христа. Всі православні храми Житомира з 16-17 годин вечора проводять святкові різдвяні служби.
Після них у житомирських храмах почнуться цілонічні різдвяні служби, де люди будуть зустрічати народження Христа.
Всі хто приходить на вечірню службу беруть із собою пісні страви, якими будуть частувати рідних у святвечір, зазвичай це кутя.
6 січня, у святвечір, усе, що на столі, пройняте сакральним змістом, і сама вечеря підпорядкована особливим правилам. До сімейної трапези спеціально готують пісні страви. Кількість страв — 12. Це визначено за кількістю святих апостолів. От ці страви: грибний борщ, вареники, гречана каша або картопля, риба, млинці, пироги, гриби, голубці, капусняк, горох, узвар і, звичайно, кутя.
7 січня православне Різдво Христове пишно святкується в християнському світі. Цього дня завершується сорокаденний Різдвяний піст. За багатим святковим столом традиційно збирається вся родина.
Після православного Різдва Христового починаються 12-денні святки. Вони супроводжуються народними гуляннями на честь народження Сина Божого.



















Комментариев нет:

Отправить комментарий