четверг, 24 мая 2012 г.

У Житомирі не буде офіційної фан-зони до ЄВРО 2012, - UEFA | Новости Житомира | Теми


У Житомирі не буде офіційної фан-зони до ЄВРО 2012, - UEFA | Новости Житомира | Теми

 
Офіційної фан-зони до ЄВРО-2012 у Житомирі бути не може. Місцеві організатори могли би облаштувати зони масового перегляду матчів, якби подали заявки до 16 травня.
Не зважаючи на те, що міський голова кілька разів розповідав про нібито фан-зону в «Глобалі» і про попередні домовленості із керівництвом центру, дозволів заклад так і не отримав.

Уся справа, як виявляється, не в особистих домовленостях Дебоя та керівника «Глобала».
Дозвіл на організацію публічного перегляду матчів ЄВРО, де могли б зібратися більше 150 людей, може бути наданий тільки UEFA.
Але відповідного дозволу в Житомирі поки не має жоден заклад чи майданчик.
У представництві UEFA «Першому» розповіли, що офіційні фан-зони можуть мати лише міста, які приймають ЄВРО 2012.
«У Житомирі без відповідних дозволів UEFA зможуть транслювати матчі ЄВРО тільки ті заклади, у яких діагональ моніторів не перевищує 3 метри, якщо матч відразу переглядатиме не більше 150 чоловік та заклади де вхід безкоштовний», - сказали у комітеті «ЄВРО 2012 Україна».
У свою чергу Житомирській міський голова Володимир Дебой обіцяє вийти з ситуації та таки облаштувати майданчик для загального перегляду чемпіонату.
«На місцевому рівні ми вже все погодили. Вже домовлено про надання екрану від Електровимірювача та дана згода дирекції «Глобалу» на облаштування майданчику», - сказав мер.
Він також дорікнув офіційним спонсорам, що вони не хочуть фінансувати трансляцію у Житомирі.  
«Виходить так, що спонсори самі можуть не приймати участь і не дати іншим. Але ми знайдемо юридичний шлях. Можливо, ми виставимо менші екрани, бо там є обмеження», - підсумував мер.
Напевно, міський голова не знає, що обмеження по екрану – не єдине. Є ще обмеження по кількості людей, вартості входу. Ну і звісно – подавати такі заявки потрібно було до 16 травня. Це встиг зробити в Житомирі тільки «Глобал». Алі відповіді від UEFA вони досі не отримали.
В UEFA кажуть, що спонсори ніякого відношення до організації зон переглядів матчу не мають.
Нагадаємо, що до початку чемпіонату ЄВРО 2012 лишилося трохи більше двох тижнів.
ЄВРО 2012 розпочнеться 8 червня у Польщі. Закінчиться чемпіонат 1 липня в Україні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий