понедельник, 22 октября 2012 г.

Санстанція дозволяє викидати небезпечні промислові відходи на сміттєзвалище


Санстанція дозволяє викидати небезпечні промислові відходи на сміттєзвалище


 
Працівники обласної санепідстанції формально проводять перевірки щодо стану поводження підприємцями з промисловими відходами і місця їх утилізації.
 
Унаслідок цього відходи, у яких солі важких металів перевищують норми у декілька разів, десятками тонн вивозяться на стихійні звалища, забруднюючи навколишнє середовище. Порушення у роботі санстанції виявили працівники прокуратури області, повідомляє прес-служба відомства.
Зокрема, санепідстанція оцінила як належне поводження з відходами на ПрАТ «Омелянівський кар’єр», яке пил від обробки каменю нібито використовує для приготування бетону. І, хоча відповідна гігієнічна оцінка про використання таким способом промислових відходів була відсутня, санепідстанція все ж надала підприємству позитивний висновок експертизи.
За аналогічних умов санепідстанція надала позитивний висновок експертизи приватному підприємству «Даніїл», яке пил від процесів обробки каменю (вміст міді у ньому перевищує утричі допустимі норми) просто висипає у котлован, та ТОВ «Будстиль-КП», яке, за укладеними договорами, нібито майже 80 т пилу безоплатно передало іншому власнику для виготовлення шляхових брикетів та шпаклівки.
Окремі приватні підприємці надають договори про те, що утилізацією майже сотні тонн пилу (вміст міді та цинку у якому перевищує у 20 разів допустимі норми) займається підприємство Харківської області. Однак, така інформація спростована керівником харківського підприємства.
У ході перевірок міськрайпрокуратурами виявлено й інші порушення. З вимогою їх усунути керівникам районних санітарно-епідеміологічних станцій внесено 22 подання, за якими 23 посадові особи вже притягнуто до відповідальності. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий